KRİPTODA AMAÇ YATIRIMCIYI KORUMAK

 KRİPTODA AMAÇ YATIRIMCIYI KORUMAK
Okunuyor KRİPTODA AMAÇ YATIRIMCIYI KORUMAK

Dijital para borsalarında arka arda yaşanan skandalların akabinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Bakanlığın, borsaları düzenleyip denetleyeceği yönetmeliğin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Dalda profesyonel hareket eden borsaların dayanak verdiği düzenlemede, birtakım dal temsilcilerinden de görüşler alındı. SÖZCÜ’nün edindiği bilgilere nazaran, Avrupa Birliği’nin (AB) kripto varlıklara yönelik regülasyonlarından da yararlanıldı. Muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilmesi emeliyle, kripto para borsası açılması müsaadeye bağlanacak. Yani evvelden olduğu üzere her isteyen internet sitesi kurup borsa faaliyeti yürütemeyecek.
YETKİLİLER ARAŞTIRILACAK
Mali Cürümleri Araştırma Şurası’nın (MASAK) da kontrol yapacağı yeni düzenlemede, şirket yetkilileri ilgili makamlar tarafından soruşturulacak. Bununla birlikte internet sitelerinde kullanılacak güvenlik tedbirleri ile ilgili muhakkak standartlar getirilecek. Bakanlığa sunulan yönetmelikte, yatırımcıların varlıklarının korunması için kıymetli unsurlar ele alındı. Buna nazaran, kripto borsasına giren müşterinin parası derhal bir bankaya yahut bir kredi kuruluşuna yatırılacak.
Kontrol ve güvenlik üst düzeyde olmalı
Kripto para borsalarında milletlerarası standartların uygulanmasının değerli olduğunu söyleyen Bitay CEO’su Niyazi Yılmaz, bu düzenlemeler sayesinde yerli borsaların dünyaya da açılabileceğini belirtti. Kripto para borsası açılması için makul kriterler olması gerektiğini söz eden Yılmaz, “Sermaye yeterliliğine bakılmalı, IT ve mali bağımsız kontrol zarurî olmalı, güvenlik standartları getirilmeli ve kurucu ortakları nitelikli olmalı” dedi.

Yapılan Yorumlar