Turizm kesiminde Rusya sevinci

 Turizm kesiminde Rusya sevinci
Okunuyor Turizm kesiminde Rusya sevinci

Profesyonel Otel yöneticileri Derneği (POYD) Lideri Ülkay Atmaca, Rusya’nın 22 Haziran’dan itibaren Türkiye’ye tüm uçuşları başlatma kararının sevindirici olduğunu belirterek, karar sonrası Rusya’da arama motorlarında Türkiye’ye yönelik aramalarda önemli artış olduğunu bildirdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye’ye tüm uçuşların 22 Haziran prestijiyle tekrar başlatılması kararı alındığını açıklaması, turizm kenti Antalya’da bölüm temsilcileri tarafından sevinçle karşılandı. Ülkay Atmaca, Rusya’dan uçuşların yine başlamasını kıymetlendirdi.

Nisan ayındaki Rusya, Kasım’daki İngiltere kararının tüm hesapları alt üst ettiğini lisana getiren Atmaca, “Dün itibariyle alınan Rusya kararı, geçen hafta alınan Almanya kararı bizi rahatlattı. Almanya karantinayı kaldırdı, umarın İngiltere’de en kısa vakitte seyahat yasağından vazgeçer. Temmuz ayında bitecek üzere görünüyor. 22 Haziran’da Rusya’dan uçuşlar yine başlıyor. Rusya bizim için çok değerli bir pazar” diye konuştu.

“Türkiye’yi çok aradılar”

2016 yılı bir kenara koyulduğunda son 10 yıldır en fazla turistin ağırlandığı ülkenin Rusya olduğuna değinen Atmaca,” Ruslar, ülkemizi ve coğrafyamızı çok seviyor. Bizim için de onlar kıymetli. Rusların yine gelecek olması bizim için çok büyük avantaj. Bütün istikrarları değiştirecek olumlu manada bir gelişme. 22 Haziran’da uçuşların başlamasının Rus medyasına yansımaları olumlu oldu. Ülkemize ilgi alakanın yüksek olduğu görüldü. Türkiye ile ilgili arama motorlarında yapılan aramalarda yüksek oldu. Bu kararla herkesin yüzü gülecek gibi” diye konuştu.

“Temmuz ayında talepler ortaya çıkar”
Orta Doğu’nun hareketlendiğini Rusya ve Almanya’nın da gelmesiyle ileriye çok daha umutla bakabileceklerinin altını çizen Ülkay Atmaca,” 2019’dan beri en umutlu olduğumuz devirdeyiz. Aşılanmış turizm çalışanı, inançlı turizm sertifikası, kamu ve özel dalın ele el vermesi önümüzün daha aydınlık olmasını sağlıyor. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un hem de kesim temsilcilerinin öngörüleri 2020’ye oranla yüzde yüzlük bir artış yani 7-8 milyonluk bir artıştan bahsediyorduk. Bu sayıların çok rahat yakalanabileceğini düşünüyorum. Temmuz ayı üzere sayılar daha net ortaya çıkmaya başlayacaktır. Zira talep ortaya çıkacak “diye konuştu.

“Bugünden itibaren Rus pazarında önemli artış olacaktır”
Seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının akabinde Almanya pazarında önemli bir hareketlilik yaşandığını lisana getiren Atmaca, bugünden itibaren de Rusya’da misal durumun yaşanacağını kaydetti.

Atmaca, başka pazarlarda uçuş ve seyahat yasakları kalktığında, Türk turizmi ismine daha aydınlık günler beklediklerini belirtti. Ülkay Atmaca, alınan tedbirler ve inançlı turizm sertifikası ile geçen yıl hadise sorunu yaşamadıklarını, bu yıl da yaşanmayacağını lisana getirdi.

2019’un Ekim ayından beri açık olmayan, iş yapamayan otellerin olduğunu aktaran Atmaca, “Tesislerin tekrar açılması, insanların işinin başına dönmesi en büyük hayalimizdi. Buda yavaş yavaş oluyor” dedi.

Yapılan Yorumlar