Diyanet’ten 5 yıldızlı otelde 3 günlük toplantı

 Diyanet’ten 5 yıldızlı otelde 3 günlük toplantı
Okunuyor Diyanet’ten 5 yıldızlı otelde 3 günlük toplantı

Türkiye pandemi sürecinde yaşanan ekonomik problemlerle uğraş ediyor. İşsizlik gün geçtikçe artıyor. Vatandaşlar çarşı pazardaki pahalılıktan şikayetçi. Bütün bunlar yaşanırken Diyanet İşleri Başkanlığı 16-18 Haziran’da lüks bir otelde toplantı tertipti.

“Meal Yazım Stratejileri Çalıştayı” 3 gün sürdü ve toplantıya 50 kişi katıldı. Toplantı Diyanet’e bağlı çok sayıda salon olmasına karşın 5 yıldızlı Metropolitan Otel’de yapıldı. Ankara dışından gelen konuklar da bu otelde ağırlandı. Daha evvel de birçok toplantısını tatil beldelerindeki 5 yıldızlı lüks otellerde yapan Diyanet, kendisine ilişkin tesislerde “Konaklayacak yer sıkıntısını” münasebet gösteriyor. Lakin Ankara’da lüks otel şekli 8’i suit, 56 oda ve 120 yatak kapasiteli Diyanet Meskeni bulunuyor. Diyanet Meskeni başkanlığın sitesinde, “5 yıldız konforunda, kendinizi özel hissedeceksiniz” denilerek tanıtılıyor.

KARŞILIK VERMEDİLER

Diyanet Basın Merkezi, meal çalıştayının neden 5 yıldızlı otelde yapıldığına dair sorularımızı karşılıksız bıraktı. 16-18 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenen Çalıştay’la ilgili olarak Din İşleri Yüksek Şurası yetkilileri ise şu bilgileri verdi: “Çalıştay, 6 oturumda gerçekleştirildi. Mealde Çeviri Yol ve Teknikleri Stratejisi, Temel Çeviri Problemlerine Ait Tahlil Teklifleri, Meal Yazımında Harici Bilgilerin Kullanımı ve Referans Sorunu, Arapça Gramer Kuralları Bağlamında Çeviri Problemleri başlıklı oturumlarda alanın uzmanı akademisyen ve araştırmacılar tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Müzakereler yapıldı. Çalıştay ‘Genel Müzakere ve Kapanış’ oturumunun akabinde sona erdi.”

Yapılan Yorumlar