AK Parti’li Sürekli, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı

 AK Parti’li Sürekli, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı
Okunuyor AK Parti’li Sürekli, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yayımladığı mesajla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Sürekli, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Dünyada her kavmin, varlığı kıymeti, hürriyet ve bağımsızlık hakkı; sahip olduğu ve yapacağı medeni eserlerle orantılıdır. Medeni eser vücuda getirmek kabiliyetinden mahrum olan kavimler hürriyet ve bağımsızlıklarından soyunmaya mahkumdurlar.” şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Cumhuriyet’in içselleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Sürekli, “Bilimden sanata, ekonomiden sağlığa ve eğitime her alanda Cumhuriyet değerlerinin işaret ettiği adımları attık ve atmaya devam edeceğiz. Terör başta olmak üzere emperyalist güçlerin doğrudan ve dolaylı tüm müdahalelerini, Cumhuriyete ve davamıza olan inancımızla bugüne kadar bertaraf ettik, bundan sonrası için de korkumuz yoktur.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu noktada önemli bir vizyon ortaya koyduğunu kaydeden Sürekli, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız; siyasi hayatı boyunca öngörüsünü, kararlılığını hiç kaybetmemiştir. Hedefinden hiç sapmayarak eserleriyle tarih yazmış, milletiyle birlikte yoluna devam etme gücünü ne pahasına olursa olsun göstermiştir. Şimdi de ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ açılımıyla Cumhuriyetimizin uzun vadeli geleceğine temel teşkil edecek çağrılarda bulunmuştur. ‘Farklılıklarımız zenginliktir’ diyerek, milleti en geniş biçimde kucaklayan bakış açısını ortaya koyarak; 99 yılın en büyük birlik çağrısını yapmıştır. Cumhuriyetin 100. yılına yakışan da budur: Tek millet olmak, tek devlet ve tek bayrak çatısı altında Türkiye’yi şahlandırmaktır.”

Sürekli, mesajını, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu toprakların vatan olması için canını hiçe sayan şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun…” ifadeleriyle tamamladı.

Yapılan Yorumlar