29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Okunuyor 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Kayseri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kayseri Valiliğinde düzenlenen kabul töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, törene katılanların ve halkın bayramını kutladı

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, tarihi şan ve şerefle dolu milletin dünyaya kendi geleceğini belirleme iradesinden asla ödün vermeyeceğini haykırdığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyetin, bu coğrafyada milletin var oluş mücadelesinin en anlamlı eseri ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesi olduğunu belirtti.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Cumhuriyet tırmanışında Erciyes Dağı zirvesine açılan Türk bayrağının tırmanış ekibi tarafından Vali Çiçek’e takdim edildiği programda öğrenciler şiir okundu, halk oyunu, tiyatro ve karate gösterisi yapıldı, Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlar ile çeşitli müsabakalarda başarılı olan milli sporculara ödül verildi.

Öte yandan Vali Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ve Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, sabah Yeşilhisar ilçesinin turistik Soğanlı Mahallesi’nde, Türk bayrağı asılı sıcak hava balonuna bindi.

Yapılan Yorumlar