CHP İzmir İl Başkanlığı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu

 CHP İzmir İl Başkanlığı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu
Okunuyor CHP İzmir İl Başkanlığı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu

CHP İzmir İl Başkanlığı üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin düşünce, inanç ve ifade özgürlüğü olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin kolay kurulmadığını dile getiren Yücel, şöyle dedi:

“Cumhuriyeti yıkmak, yok etmek, içini boşaltmak, değersizleştirmek isteyenler bilsinler ki Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları var olduğu sürece buna asla ve asla izin vermeyeceğiz. Güzel günler göreceğiz, kurucumuz ve kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde 2. yüzyılına girerken Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet, kendisine bağlı olanları en ileri aşamalara götüren imkanlar verir” sözlerini hatırlattı.

Dağılmadan, bölünmeden ve parçalanmadan ilerlemeleri gerektiğini kaydeden Soyer, şöyle konuştu:

“Biz neleri gördük. Ne sınavlardan geçtik. Demedik ki artık yorulduk. Zaten bu yola da düz zeminde koşarız diye çıkmamıştık. Önümüzdeki derin çukurları, heyelanları, dikenli patikaları, karanlık dehlizleri biliyor, görüyorduk. Bu yüzden hiç olmadığı kadar hazırız. Kararlıyız. Bu toprakları; gençlerinin terk etmediği, çocuklarının yatağa aç girmediği, kadınlarının öldürülmediği, derelerinin kurumadığı, sanatın ve düşüncelerin yasaklanmadığı ve topraklarından yeniden bereket fışkıran bir vatan haline getirene kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

Yapılan Yorumlar