Aliağa, Seferihisar ve Urla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

 Aliağa, Seferihisar ve Urla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı
Okunuyor Aliağa, Seferihisar ve Urla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

İzmir’in Aliağa, Seferihisar ve Urla ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Aliağa’daki Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende konuşan Kaymakam Zekeriya Güney, Cumhuriyetin 99. yıl dönümünün büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Güney, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağış, lütuf veya hediye olmadığını belirterek, “Cumhuriyet’in ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır.” diye konuştu.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı gösteri sundu.

Urla

Urla’da 12 Eylül Spor Sahası’nda düzenlenen törende konuşan Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, terör örgülterinin Türkiye Cumhuriyeti’ni yıpratmak isteyenler tarafından kullanıuldığını belriterek, “O yüzden milletçe her daim uyanık ve zinde olmalıyız, bir ve beraber olmalıyız, çok çalışıp çok üretmeli ve bu sayede her yönden güçlü olmalıyız. Güçlü olmalıyız ki Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk Milleti’nin istikbaline zarar vermeyi kimse aklından bile geçiremesin.” dedi.

Seferihisar

Seferihisar’da ise Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İzzet Gül Stadı’nda yapıldı.

Öğrenciler, gösteriler sunarken, Seferihisar Atatürk Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin sergilediği halk oyunları izleyenler tarafından beğenildi

Yapılan Yorumlar