AK Parti’li Yılmaz: “Savunma sanayimiz vizyonumuzun parçası”

 AK Parti’li Yılmaz: “Savunma sanayimiz vizyonumuzun parçası”
Okunuyor AK Parti’li Yılmaz: “Savunma sanayimiz vizyonumuzun parçası”

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, “Türk savunma sanayimiz, özellikle de insansız hava araçlarımız, bizim gururumuz ve vizyonumuzun vazgeçilmez parçasıdır.” dedi.

Yılmaz, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, “Vizyona bakın, ikinci yüzyıl vizyonuna, tank, top, SİHA, İHA, vur, öldür, kahramanlık türküleri, cumhuriyet bunun için kurulmadı.” sözlerini eleştirdi.

Açıklamaları iyi niyetli bulmadığını kaydeden Yılmaz, savunma sanayinin güçlü olmaması halinde bağımsızlığın da cumhuriyetin de korunamayacağını söyledi.

Savunma sanayinde son 20 yılda yerlilik oranının yüzde 15’ten yüzde 85’e yükselmesinden duyulan rahatsızlığı anlamadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Türk savunma sanayimiz, özellikle de insansız hava araçlarımız bizim gururumuz ve vizyonumuzun vazgeçilmez parçasıdır. Bir diğer gerçek ise güzel memleketime bu zihniyette bir belediye başkanının ve mahkeme basan, yargı erkini baskı altına almaya çalışıp, hakimlere parmak sallayan, tehdit eden bir milletvekillinin yakışmadığı, Mersin’e kaybettirdiğidir. Bir yanda Mersin’i PKK’nın arka bahçesi yapmaya çalışan seçilmiş bir belediye başkanı, diğer yanda yargı erkini tehdit eden, parmak sallayan seçilmiş bir milletvekili CHP’yi ve Mersin’i ne hale getirmiştir?”

Yapılan Yorumlar