TBMM Genel Kurulu toplandı

 TBMM Genel Kurulu toplandı
Okunuyor TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, “Türkiye ile Almanya arasında imzalanan İş Gücü Anlaşması’nın 61. yılı”, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye nereye gidiyor” HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, “İzmir’in sorunları” konulu gündem dışı konuşma yaptı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Sırakaya, yaklaşık 5 milyon vatandaşı kapsayan Almanya’ya göç hareketi kapsamında başarı öykülerinin yanı sıra hüzünlü anların da yaşandığını, bunların başında ise Almanya’daki soydaşların karşı karşıya kaldığı ayrımcılık, ırkçılık, İslam ve Türk düşmanlığının geldiğini belirtti.

Almanya’da 2020’de toplam 1026, 2021’de ise 700’e yakın İslam düşmanı suçun işlendiğini aktaran Sırakaya, şöyle konuştu:

“Bugün akıl tutulması yaşayan kimi Avrupa ülkelerinde ötekileştirici bir kimlik politikası giderek yaygınlaşıyor. Türkiye ile gönül bağları olan STK’lerin ‘marjinal’ yaftasıyla sistemin dışına itildiğini ve adeta bir suç örgütü olarak değerlendirildiklerini üzüntü ile gözlemliyoruz. Bir yandan bu güzide derneklerimizin dışlanması, diğer taraftan PKK ve FETÖ gibi ulusal güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerine müsamaha gösterilmesi hatta bunlara yeni hareket alanlarının açılması kabul edilebilir bir durum değil. Şundan kimsenin şüphesi olmasın; biz Türkiye olarak kutsallarımıza yönelik her türlü baskı, ayrımcılık ve bu tür insanlık dışı muamelelere karşı mücadelemizi kararlı şekilde uluslararası platformlar da dahil her yerde tüm gücümüzle ve sonuna kadar sürdüreceğiz.”

AK Parti Hatay Milletvekili Yayman, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyerek Türkiye’ye 21. asrı hedef gösteren ve ‘Türkiye’nin yüzyılı’ kavramını ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı büyük eserlerle Cumhuriyetimizin yücelmesi ve yükselmesi noktasında çok önemli eserlere imza attı.” dedi.

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin dünyanın merkezinde olduğunu, küresel bir güç haline gelme yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Yayman, “İnanıyoruz ki gelecek dönemde bu süreç çok daha ileri bir noktaya gidecek. Cumhuriyet, bu milleti muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma iddiasının adıdır. İşte bu iddiayı biz Cumhur İttifakı olarak ‘Türkiye Yüzyılı’ paradigmasıyla daha ileri götürmek istiyoruz.” diye konuştu.

Yapılan Yorumlar