İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı

 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı
Okunuyor İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Beyazay Derneği arasında “Sen varsan biz 1’iz” başlıklı işbirliği protokolü törenle imzalandı.

İşbirliği protokolünün imza töreni Zeytinburnu Belediyesindeki Akdeniz Konferans Salonunda gerçekleşti.

Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, meslektaşlarının emekleri, ailelerin çabaları, sivil toplum örgütlerinin destekleriyle her geçen gün özel eğitim alanındaki gelişmelerin Bakanlığın öncülüğünde devam ettiğini söyledi.

Yazıcı, “Bir konuda eğer bir şeyler yapacaksak, üreteceksek, hep birlikte çalışacaksak, bunun belki ilk aşaması bu konuyla ilgili belirli düzeyde farkındalığa sahip olmak gerekiyor. Bu farkındalığı oluşturabilecek etkinlikler çok yönlü. Bugün yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de aslında o. Ortak bir farkındalık oluşturabilmek.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığının odaklandığı temel konulardan bir tanesinin de meslektaşlarının mesleki gelişimleri olduğuna dikkati çeken Yazıcı, okul temelli eğitimlerde bu bağlamda son bir yıl içinde büyük gelişme sağlandığını olduğunu kaydetti.

Yazıcı, bu görevlendirilen öğretmenlerin içerisinde özel eğitim ve rehber öğretmenlerin öncelikli bir yer tuttuğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bütün özel eğitim okullarımıza ve bütün rehberlik araştırma merkezlerimize bu alanla ilgili olarak öğretmen atamaları yapılacak. Yine beraberinde bütün rehberlik araştırma merkezlerimizin ülke genelinde yaygınlaştırılması söz konusu. Bu çerçevede yararlanıcı öğrencilerimize daha fazla katkı sağlamak üzere bu imkanlar da oluşturuluyor. Öğrencilerimizin kullanımına ilişkin destek odaları her geçen gün artarak devam ediyor. Öğrencilerimizin kaynaştırma uygulamalarında kullanabilecekleri materyaller aynı çerçevede bütün Türkiye genelinde hızla dağıtımları gerçekleştirildi ve öğrencilerimiz tarafından kullanılıyor. Bunların hepsi aslında umudumuzu arttıran, bu alandaki gelişmeleri destekleyen çok önemli katkılar.”

Kurulan özel eğitim okulları ve özel meslek okullarına değinen Yazıcı, birlikte çalışma alanları içerisinden bir tanesinin de hastanede veya evde uzun süre tedavi gören öğrenciler olduğunu söyledi.

“Protokol çalışmalara başka bir boyut katacak”

Yazıcı, İstanbul’da 15’inci hastane sınıfını kurduklarını, bütün hastanelerde nerede çocuklar tedavi görüyorsa ve bir desteğe ihtiyaç duyuyorlarsa onlar için de çok yönlü olarak hastane sınıfları açtıklarını bildirdi.

Hastanede ve evde eğitim alan çocukların üzerine titrediklerini dile getiren Yazıcı, “İstiyoruz ki onları yarınlara, geleceğe çok daha iyi hazırlayalım. Bu çerçevede bugünkü protokol de okullarımızdaki var olan bu çalışmalara başka bir boyut katacak. Sosyal etkinlikler çerçevesinde çocuklarımızın birlikte üretebilecekleri yeni bir alan önlerine açılacak. Başkası için bir şeyler yapabilmek çok önemli bir değer. Bu nedenle bu çalışmaların büyütülebileceği bütün etkinlikler çok önemli. Bu bağlamda çocuklarımız toplumumuzda, kendi kültürümüzde, değerlerimizde var olan iyilik yapmayı, merhameti çok yönlü olarak kavramış olacaklar.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde çok yönlü gelişmeler katedildiğine işaret eden Yazıcı, meslektaşlarıyla çalışmalara devam edeceklerini, çocukların, ülkenin geleceğinin sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

“Şu anda 70 bine yakın engelli memurumuz var”

Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva da engelliler sahasında ülkede büyük işler yapıldığını söyledi.

“Şu anda 70 bine yakın engelli memurumuz var.” diyen Ayva, şu bilgileri verdi:

“Engelli memur ne demek? En az lise, ortaokul mezunu demek. Peki bunlar nerede eğitildi? Sizlerin elinden geçti. Şu anda 52 binden fazla üniversiteli engelli var. Dünyanın neresinde var? Dünyanın 52 binden fazla engelli öğrenci olan ülkesi var mı? Yok. Dolayısıyla bu sizin başarınız değerli hocalarım, değerli müdürlerim. Yine şu anda kaynaşmış eğitimde yaklaşık 450 bin öğrenci var. Dünyanın neresinde bu kadar kaynaşmış eğitimde öğrenci var? Dünyanın hiçbir yerinde yok. Dünyanın hiçbir yerinde 750 engelli öğretmenin atama töreni olmadı şimdiye kadar. Yani atandı da tören yapmadılar değil. 750 tane öğretmen birden atanmadı. Nerelerde atanmadı. Almanya’da, Fransa’da, Amerika’da Japonya’da Çin’de dahil olmadı ama Türkiye’de bunları sizler başardınız.”

Yazıcı ve Ayva, konuşmaların işbirliği protokolünü imzaladı. Programın sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.