AK Parti’li Kaya, Karabağlar’da ziyaretlerde bulundu

 AK Parti’li Kaya, Karabağlar’da ziyaretlerde bulundu
Okunuyor AK Parti’li Kaya, Karabağlar’da ziyaretlerde bulundu

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar ilçesini ziyaret etti.

Kaya, ziyaretinde bir araya geldiği esnaf ve muhtarların taleplerini dinledi. Kaya, programının son kısmında AK Parti Karabağlar Belediye Meclisi üyeleriyle bir araya gelerek istişare ve değerlendirmelerde bulundu.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir’deki deprem riskini minimize etmek için depreme dayanıklı yapılar inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kentsel dönüşümün bu açıdan büyük önem taşıdığını belirten Kaya, şöyle dedi:

“Modern hayatın gerektirdiği sosyal yaşam donatılarıyla bezenmiş, yeşili bol, suyu ve havası temiz bir Karabağlar hepimizin ortak hayalidir. Eğitim ve sağlık tesisleriyle donatılmış, sağlam bir ekolojik dengesi olan yerleşim alanlarına sahip bir Karabağlar’da yaşamak tüm hemşehrilerimizin hakkıdır. Mücadelemiz bunun içindir.”

İlçede imar planı ile ilgili sorunlardan dolayı bazı mahallelerde doğal gaz olmadığını, bu problemi çözmek amacıyla belediye meclisinde önerge verdiklerini ancak CHP tarafından bunun kabul edilmediğini belirten Kaya, bu konuda bir an önce meclis kararının alınması ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu.

Okul müjdesi

Kaya, Maliyeciler Mahallesi’ne 32 derslikli, 7 bin 200 metrekare toplam inşaat alanı olan bir okul yapılması için şantiye ruhsatı başvurusunda bulunulduğunu anımsatarak şunları kaydetti:

“En son teknolojik gelişmeleri eğitim sistemimize entegre etmenin gayreti içerisindeyiz. Modern okul binaları ve modern sınıflar inşa edip çocuklarımızın eğitim kalitesini artırmak istiyoruz. Karabağlar’a birçok okul kazandırdık. Maalesef belediye arsa üretmiyor. Eğer arsa üretilse daha çok okul kazandıracağız. Maliyeciler Mahallesi’ne 32 derslikli, 7 bin 200 metrekare toplam inşaat alanına sahip bir ortaokul yapıyoruz. Yeni okul yatırımları için de önümüzdeki hafta İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bir koordinasyon toplantısı gerçekleştireceğiz.”

Yapılan Yorumlar