MHP’den, Çiğli Belediyesine “pazar yeri” tepkisi

 MHP’den, Çiğli Belediyesine “pazar yeri” tepkisi
Okunuyor MHP’den, Çiğli Belediyesine “pazar yeri” tepkisi

MHP Çiğli İlçe Başkanı Orhan Yılmaz, Çiğli Belediyesince yapılan yeni pazar yeri tahsisinde usulsüzlükler yapıldığını, pazarcı esnafından bağış adı altında para topladığını ileri sürdü.

Orhan Yılmaz, partisinin ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün keyfi uygulamalar yaptığını savundu.

Komşuoğlu Pazar Yeri’nin yıkılmasının ardından karşısında yeni bir pazar yeri inşa edildiğini belirten Yılmaz, yer tahsis ücretleri konusunda usulsüzlükler yapıldığını savundu.

Esnaftan Çiğli Belediyespor’a bağış adı altında para talep edildiğini aktaran Yılmaz, esnafın tepki gösterip suç duyurusunda bulunduğunu kaydederek, şöyle dedi:

“Yasal pazar yeri kira bedeli dışında bağış adı altında zorunlu olduğu iddia edilen pazar yeri ücretleri ile ilgili Çiğli Belediyemizi mahkemeye veren pazarcılar haksız mı? Gevrek tezgahlarının engellilere tahsis edilmesi son derece sevindirici bir uygulamadır. Bu gevrek tezgahlarından Çiğli Belediyespor adına alınan bağışların neden bu kadar yüksek olduğu ve bağış adı altında düzenli olarak her ay fahiş rakamların alınması ise son derece düşündürücüdür.”

MHP olarak yaşananların takipçisi olacaklarını dile getiren Yılmaz, “Çiğli Belediyesinin 1 milyar 373 milyon 387 bin lira borç ile İzmir’in en çok borcu olan belediyesi unvanını alması son derece üzücüdür. Sayın Utku Gümrükçü, tüyü bitmedik yetimin hakkını har vurup harman savuramazsınız. Gümrükçü, en kısa zamanda ben yaptım oldu mantığının dışına çıkarak tüm şaibeleri ortadan kaldıracak şekilde kamuoyunu aydınlatacağından eminiz.” dedi.

Yapılan Yorumlar