Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sivil Anayasa Türk Milletine Borcumuzdur”

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sivil Anayasa Türk Milletine Borcumuzdur”
Okunuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sivil Anayasa Türk Milletine Borcumuzdur”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde yeni anayasa sürecine dair önemli mesajlar verdi. Erdoğan, darbe dönemi ürünü olan mevcut anayasanın Türk demokrasisine uygun olmadığını vurgulayarak, sivil bir anayasanın gerekliliğini yeniden gündeme getirdi.

Erdoğan, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma olmadığını belirterek, “Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Partimizin tutumu son derece açıktır” dedi. Yeni anayasa çalışmalarıyla Türkiye’nin ekonomide, demokraside ve küresel siyasette daha ileriye taşınacağını ifade etti.

“Sivil Anayasa Türk Milletine Borcumuz”

Darbe anayasasından kurtulmanın zamanının geldiğini söyleyen Erdoğan, sivil anayasanın milletin hakkı olduğunu belirtti. Erdoğan, “Sivillerin eliyle yapılmış bir anayasa, kahraman milletimize karşı borcumuzdur. Yeni anayasa sürecini hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Müteahhitlik Sektörü Başarılarıyla Göz Dolduruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güçlü olduğu alanlardan birinin müteahhitlik sektörü olduğunu belirterek, yurt dışında elde edilen başarıların ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı. Türk müteahhitlerin dünya genelinde ikinci sırada yer aldığını ifade eden Erdoğan, “Bu başarı, Türkiye’nin insan kaynağı ve ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“Devrim Niteliğinde Adımlar Attık”

Son 22 yılda inşaat sektöründe devrim niteliğinde adımlar atıldığını söyleyen Erdoğan, “Bugün sektörümüz, hem ülke ekonomisine döviz kazandırıyor hem de Türkiye’nin marka değerini yükseltiyor” dedi.

Dış Politikada Güçlü Açılımlar

Erdoğan, Türkiye’nin dünya genelinde 261 dış temsilciliği ile en geniş diplomatik ağlardan birine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, ihracatın 36 milyar dolardan 256 milyar dolara çıkarıldığını ve Türkiye’nin bölgesel bir güç haline geldiğini vurguladı. “Türkiye’nin ekseni ve rotası bellidir. Yüzümüz Batı’ya dönüktür, ancak Doğu ile ilişkilerimizi de geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak:EN Son Haber

Yapılan Yorumlar