“Hafta Sonu Türkiye’de Yağışlı Hava: Sıcaklıklar Düşecek, Sel Uyarıları Yapıldı”

 “Hafta Sonu Türkiye’de Yağışlı Hava: Sıcaklıklar Düşecek, Sel Uyarıları Yapıldı”
Okunuyor “Hafta Sonu Türkiye’de Yağışlı Hava: Sıcaklıklar Düşecek, Sel Uyarıları Yapıldı”

Türkiye’yi Bekleyen Hava Değişikliği: Sıcaklıklar Düşecek, Yağışlar Etkisini Artıracak

Yurt genelinde mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar, hafta sonuna yaklaşırken düşüş gösterecek ve yağışlı hava etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son hava durumu raporlarına göre, sıcak hava dalgası yerini sonbahar yağışlarına bırakacak. İşte detaylar:

Yağışların Artışı

  • Bugün: Karadeniz Bölgesi, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Perşembe: Yağışların Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Marmara’nın doğusu ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde devam etmesi öngörülüyor. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli yağışlar görülebilir.
  • Cuma: Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

Sıcaklık ve Hava Koşulları

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında kalması bekleniyor. Ancak, yağışların etkisiyle sıcaklıkların birkaç derece mevsim normallerinin altına inmesi öngörülüyor. Vatandaşların, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

Büyükşehirlerde Hava Durumu

  • İstanbul: Çarşamba ve Cuma günleri genelinde yağışlar etkili olacak, Perşembe günü ise şehir genelinde yağışlı hava gözlemlenecek. Sıcaklıklar 25-26 derece civarında olacak.
  • Ankara: Çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Perşembe ve Cuma günleri yağışsız hava koşulları hakim olacak, sıcaklık ise 26-27 derece arasında seyredecek.
  • İzmir: Parçalı bulutlu hava koşulları öngörülüyor ve yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları 29-30 derece civarında olacak.

 

Kaynak:En Son Haber