Lübnan’da Hizbullah Çağrı Cihazlarının Patlaması: 12 Ölü, 2800 Yaralı, İsrail Saldırısı İddiası

 Lübnan’da Hizbullah Çağrı Cihazlarının Patlaması: 12 Ölü, 2800 Yaralı, İsrail Saldırısı İddiası
Okunuyor Lübnan’da Hizbullah Çağrı Cihazlarının Patlaması: 12 Ölü, 2800 Yaralı, İsrail Saldırısı İddiası

Lübnan’da Hizbullah’a ait çağrı cihazlarının patlaması sonucu can kaybı 12’ye yükseldi. Patlamalar, İsrail’in siber saldırısıyla ilişkilendiriliyor.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Ebyad, Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu ölenlerin sayısının 12’ye çıktığını ve aralarında iki çocuğun da bulunduğunu açıkladı. Patlamalarda 2800’e yakın kişi yaralandı.

İsrail’in siber saldırısının patlamalara yol açtığı öne sürülüyor. Bir Hizbullah yetkilisi, bu olayın İsrail’in “en büyük güvenlik ihlali” olduğunu belirtti. Mossad’ın cihazların bataryalarına patlayıcı yerleştirdiği iddia ediliyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, vatandaşları çağrı cihazlarından kurtulmaları yönünde uyardı ve tüm sağlık çalışanlarını göreve çağırdı.

Lübnan’da patlamaların ardından Hizbullah, İsrail’i saldırılardan sorumlu tutarak kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı ise saldırıyı “toplu katliam örneği” olarak nitelendirdi. Lübnan Enformasyon Bakanı, Birleşmiş Milletler ile temas kurduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile görüştü ve saldırıya ilişkin üzüntülerini iletti. ABD Dışişleri Bakanlığı ise olayla ilgili henüz bir değerlendirme yapmadı.

 

Kaynak:En Son Haber