Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’ya Eleştiri Sonrası Tehdit İddiası

 Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’ya Eleştiri Sonrası Tehdit İddiası
Okunuyor Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’ya Eleştiri Sonrası Tehdit İddiası

Devlet Tiyatroları sanatçısı Gaye Filiz Alacacı, sosyal medya üzerinden yaptığı eleştiriler nedeniyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile danışmanı Görkem Ali Kaya ve Özel Kalem Müdürü Ali Ceyhan’dan şikayetçi oldu. Alacacı, tehdit ve şantaj iddialarıyla savcılığa başvurdu.

Alacacı, sosyal medya paylaşımında Karadağlı’nın “Lale Devri bitti, çalışmayacaksanız istifa edin” açıklamasını eleştirdikten sonra, Kaya tarafından üç saat boyunca bir odada alıkonulduğunu öne sürdü. Alacacı, bu süre zarfında kendisine paylaşımını kaldırması ve özür dilemesi konusunda tehditler yapıldığını iddia etti.

Olayın Detayları

Alacacı, dilekçesinde Ceyhan’ın kendisini arayarak müdürlüğe gelmesini istediğini, ancak bu durumun yazılı olarak kendisine bildirilmediğini ifade etti. Kuruma gittiğinde telefonunun elinden alındığını ve müfettiş olduğunu söyleyen Kaya tarafından sorguya tabi tutulduğunu belirtti.

Dilekçede, “Müvekkilime üç saati aşan bir sorgu, tehdit ve şantaja varacak ifadelerde bulunmuştur. Sosyal medyadaki bu paylaşımı nedeniyle özür dilemesi gerektiği, aksi takdirde sıkıntı yaşayacağı tarzında baskı kurulmaya çalışılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Hürriyeti Tehdit İddiası

Alacacı’nın, yaklaşık üç saat boyunca hukuka aykırı bir şekilde alıkonulduğu öne sürülüyor. Dilekçede, “İlgili kurum yetkilileri bu usul ve yasa tanımaz tavırlarıyla suç işlemişlerdir” denildi. Ayrıca, şüpheliler hakkında kamu davası açılması talep edildi.

Bu olay, sanat camiasında büyük yankı uyandırırken, Alacacı’nın durumu Türkiye’deki sanatçı özgürlüğü tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Olayın nasıl gelişeceği ise merakla bekleniyor.

KAYNAK: Cumhuriyet (ESH)