Lübnan’da İsrail Saldırıları Sonucu Yarım Milyon Kişi Yerinden Oldu

 Lübnan’da İsrail Saldırıları Sonucu Yarım Milyon Kişi Yerinden Oldu
Okunuyor Lübnan’da İsrail Saldırıları Sonucu Yarım Milyon Kişi Yerinden Oldu

İsrail Saldırıları Lübnan’da Yarım Milyon Kişiyi Yerinden Etti

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları sonucunda ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının yarım milyona yaklaştığını açıkladı. Buhabib, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında Carnegie Vakfı’nın düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, özellikle Hizbullah’a yönelik bombalamaların sivil halk üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Saldırılardan önce Lübnan’da 110 bin kişinin yerinden edildiğini belirten Buhabib, bu sayının günümüzde muhtemelen 500 bine ulaşmakta olduğunu vurguladı. İsrail ordusu, 23 Eylül itibarıyla Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılarda 50’si çocuk, 95’i kadın olmak üzere toplam 558 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1,835 kişinin yaralandığını bildirdi.

Saldırılar nedeniyle güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası yaşanıyor. Bu bağlamda, Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı güneydeki okulların, yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını açıkladı.

Ayrıca, İsrail’in Hayfa bölgesindeki Rambam Hastanesi, Lübnan’dan atılan roketler nedeniyle hastaneye gelen 11 hafif yaralı hastayı kabul etti. Nehariye kentinde ise panik nedeniyle gerçekleşen trafik kazasında bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin ağır yaralandığı kaydedildi.

 

 

Kaynak:En Son Haber

Yapılan Yorumlar