Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Cansız Bedeni Bulundu

 Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Cansız Bedeni Bulundu
Okunuyor Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Cansız Bedeni Bulundu

27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş’in cansız bedeni bulundu. 21 yaşındaki Rojin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisiydi. Akşam yemeğinden sonra yurttan çıkan Rojin, bir daha geri dönmedi.

Arkadaşları, geri dönmeyen Rojin’e telefonla ulaşamayınca durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.

Cep Telefonu ve Kişisel Eşyalar Bulundu

28 Eylül’de Van Gölü sahilinde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su gibi eşyalar bulundu. Bu eşyalar, inceleme amacıyla polise teslim edildi.

18 Günlük Arama Sonrası Acı Haber

18 gün süren arama çalışmaları sonucunda, Rojin’in cansız bedeninin bulunduğu haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyuruldu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedeni, ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Son Görüşme Anı ve Arama Çalışmaları

Rojin, annesiyle telefonla yaptığı görüşmede markete gidip kahve, su ve kek alacağını belirtmişti. Bunun üzerine, polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, geniş çaplı arama çalışmalarına başladı. Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmalarda, polis zaman zaman havadan destek sağladı.

Teknolojik Destek Kullanıldı

Aramalarda, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radarları ve polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanıldı. Jandarma, polis ve AFAD dalgıç ekipleri, gölde düzenli dalışlar yaparak arama faaliyetlerini sürdürdü. Ayrıca, Rojin’e ait bir başörtüsü, 10 Ekim’de Bardaçı köyü sahilinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: En Son Haber

Yapılan Yorumlar