Casusluk Suçuna Ağır Cezalar Geliyor

 Casusluk Suçuna Ağır Cezalar Geliyor
Okunuyor Casusluk Suçuna Ağır Cezalar Geliyor

Ankara – AK Parti, casusluk faaliyetlerine karşı etkin mücadele amacıyla hazırlanan yeni kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. Teklif, devletin güvenliğine karşı işlenen suçlarda cezaları ağırlaştırmayı hedefliyor. Türk Ceza Kanunu’na (TCK) eklenmesi planlanan yeni maddelerle, casusluk suçlarına yönelik düzenlemeler yeniden tanımlanacak.

Stratejik Çıkarlar ve Güvenlik Vurgusu

Yeni düzenleme kapsamında, yabancı bir devletin ya da organizasyonun stratejik çıkarları doğrultusunda suç işleyenler ağır yaptırımlarla karşılaşacak. Casusluk faaliyetlerinin, devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararlarına zarar vermesi durumunda failler, mevcut cezalarına ek olarak 3 ila 7 yıl arasında ek hapis cezasına çarptırılacak.

Savaş Döneminde Cezalar Katlanacak

Eğer casusluk fiilleri savaş sırasında ya da devletin savaş hazırlıklarını veya askeri hareketlerini tehlikeye atacak şekilde işlenirse, cezalar artırılacak. Bu durumda suçlulara 8 ila 12 yıl arasında hapis cezası verilebilecek.

Stratejik Kurumlardaki Casusluk İçin Daha Ağır Yaptırımlar

Milli güvenlik açısından stratejik öneme sahip kurumlarda veya projelerde görev yapan kişilerin casusluk yapması durumunda, ceza bir kat artırılarak 24 yıla kadar hapis cezası uygulanabilecek.

Çifte Cezalandırma Gelecek

Casusluk faaliyetlerinde bulunan kişiler, yalnızca bu suçtan değil, aynı zamanda belge ve bilgi temini ya da açıklanması suçundan da ayrı ayrı yargılanacak. Yeni teklifin yasalaşması halinde, casusluk suçları için daha caydırıcı bir hukuk mekanizması devreye girecek.

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/

Yapılan Yorumlar