Fetullah Gülen Öldü

 Fetullah Gülen Öldü
Okunuyor Fetullah Gülen Öldü

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in 20 Ekim 2024’te öldüğü duyuruldu. Gülen’in ölüm haberi, örgüte yakın birçok kaynak tarafından doğrulandı.

15 Temmuz’un Ardından

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri yaşandı. Elebaşılığını Fetullah Gülen’in yaptığı terör örgütü, bürokrasi, asker ve polis arasına sızdırdıkları elemanlarla milli iradeye baş kaldırıp darbeye kalkıştı. Ancak halkın iradesiyle bu girişim başarısızlığa uğratıldı.

Sonunda Geberdi

Binlerce sivilin kanına bulaşan o örgüt elebaşı Fetullah Gülen sonunda hayatını kaybetti. Ölümü, FETÖ’ye yakın medya tarafından duyuruldu ve Herkül isimli sitede Gülen’in 20 Ekim’de öldüğü kaydedildi.

Yeğeni de Doğruladı

Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ölüm haberini doğruladı. Ancak geçmişte Gülen hakkında sık sık yalan ölüm haberleri yapılmıştı. Bu kez tüm kaynaklar, ölüm haberini doğrulamış oldu.

Örgüt İçi Çekişmeler

Gülen, son yıllarda ciddi sağlık sorunları yaşıyordu. Sağlıklı olduğuna dair paylaşılan görüntülerde bile bitkin hali dikkat çekiyordu. Gülen’in böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans hastalığı olduğu biliniyordu. Son aylarda örgüt içindeki kavga ve çekişmeler ile Gülen’in sağlık durumu kamuoyunda dikkatle takip ediliyordu.

Ölümün örgüt içinde nasıl bir evrim yaratacağı ve parçalanmalara yol açıp açmayacağı merak ediliyor.

Gülen Kaçırıldı İddiası

Gülen’in, 1999’dan beri kaldığı Pennsylvania’daki malikanesinden, kendi rızası olmadan nisan ayında çıkarıldığı ve bilinmeyen bir yere götürüldüğü iddiaları da sosyal medyada gündeme gelmişti. Bu iddialara göre, Gülen’in muhtemel ölümü halinde örgütün finansal kaynaklarını kontrol etmek amacıyla onu bilinmeyen bir yere kapattıkları öne sürüldü.

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/

Yapılan Yorumlar