Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TUSAŞ’taki Terör Saldırısına Tepki

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TUSAŞ’taki Terör Saldırısına Tepki
Okunuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TUSAŞ’taki Terör Saldırısına Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen saldırıda 5 kişi şehit olurken, 22 kişi de yaralandı.

BRICS Zirvesi için Kazan’da bulunan Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerin ardından terör saldırısını şiddetle kınadı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından TUSAŞ’a yönelik alçakça bir eylem olduğunu vurguladı.

Erdoğan, “TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve ‘Tam Bağımsız Türkiye’ idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, milletin güvenliğine yönelik kirli ellerin kırılacağına dair inancını dile getirerek, “Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır” dedi. Erdoğan, terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelenin azimle ve kararlılıkla süreceğini belirtti.

 

 

 

Kaynak: https://www.ensonhaber.com

Yapılan Yorumlar