Roblox Türkiye’de Ofis Açacak

 Roblox Türkiye’de Ofis Açacak
Okunuyor Roblox Türkiye’de Ofis Açacak

Roblox, Türkiye’de erişim yasağının kalkması durumunda ofis açmayı planladığını duyurdu. Şirket, bu kararın arkasındaki nedenleri de açıklığa kavuşturdu.

Erişim Yasağı ve Gerekçesi

  • Erişim Yasağı: Türkiye’de 7 Ağustos’ta getirilen yasak, “Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması” gerekçesiyle uygulandı. Yasağın ne zaman kaldırılacağı ise merak konusu.

Ofis Açma Nedenleri

  • Geliştirici Sayısı: Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım, Türkiye’nin Roblox için en fazla geliştirici bulunan ülkelerden biri olduğunu belirtti. Türkiye, geliştirici sayısında ilk 10’da yer almakta ve Roblox, Türk geliştiricilere son 5 yılda 287 milyon lira ödeme yaptı. Sadece geçen yıl 172 milyon lira ödendi.
  • Yaratıcılık ve Öğrenme: Yıldırım, Türk çocuklarının ve gençlerinin, platform üzerinde yaratıcılıklarını kullandığını ve oyunlarını geliştirdiğini vurgulayarak, “Her gün milyonlarca kullanıcı, çevrimiçi oyunlar ve diğer 3B deneyimler ile yaratıcılığını geliştiriyor, oyun oynuyor, öğreniyor ve diğer insanlarla bağlantı kuruyor,” ifadelerini kullandı.
  • Aktif Kullanıcı Artışı: 2024 Haziran ayı itibarıyla, Türkiye’deki günlük aktif kullanıcı sayısının yıllık büyüme oranı yüzde 166’ya ulaştı. Bazı kullanıcılar bu platformda hobi olarak yer alırken, bazıları da para kazanmak amacıyla katılıyor.

Roblox’un bu adımı, Türkiye’deki oyun geliştiricilerine yönelik önemli bir fırsat sunarken, çocukların ve gençlerin yaratıcı potansiyelini desteklemek için de bir zemin hazırlıyor.

 

 

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/

Yapılan Yorumlar