Donald Trump: Başkan Olursam Çin Otomobillerine Yüzde 200 Gümrük Vergisi Getireceğim

 Donald Trump: Başkan Olursam Çin Otomobillerine Yüzde 200 Gümrük Vergisi Getireceğim
Okunuyor Donald Trump: Başkan Olursam Çin Otomobillerine Yüzde 200 Gümrük Vergisi Getireceğim

Donald Trump, Çinli Otomobillere Yüzde 200 Gümrük Vergisi Uygulayacağını Açıkladı

Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 başkanlık adayı Donald Trump, Çinli otomobil üreticilerine yönelik sert bir politikayı gündeme taşıdı. Michigan eyaletinde yaptığı açıklamada, başkanlık görevine gelmesi durumunda, Çin üretimi araçlara yüzde 200 gümrük vergisi getireceğini duyurdu.

Trump, Çinli otomobil üreticilerinin ABD’de ve Meksika’da büyük fabrikalar inşa ettiğini belirterek, bu araçların ABD pazarına girişini engellemeyi hedeflediğini vurguladı. Vergi düzenlemesinin, Çin’in Meksika’da ürettiği araçları ABD pazarında satılamaz hale getireceğini ve yerli otomobil üreticilerini teşvik edeceğini ifade etti.

Ayrıca, Trump, başkanlık koltuğuna oturmadığı takdirde ABD’nin otomotiv endüstrisinin ciddi bir kriz yaşayacağını savundu. Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’e yönelik eleştirilerini yineleyerek, “Meksika’daki fabrikalarda Amerikalıları çalıştırmayacak ve araçları bize satmayacaksınız,” dedi.

Trump’ın bu açıklamaları, Çinli otomobil üreticilerinin küresel pazardaki etkisini azaltmayı ve yerli üretimi desteklemeyi amaçlayan geniş bir stratejinin parçası olarak değerlendiriliyor.

 

Kaynak:En Son Haber