Sonbahar Havasına Kısa Bir Mola: Meteoroloji Yeni Raporunu Yayınladı

 Sonbahar Havasına Kısa Bir Mola: Meteoroloji Yeni Raporunu Yayınladı
Okunuyor Sonbahar Havasına Kısa Bir Mola: Meteoroloji Yeni Raporunu Yayınladı

Türkiye, eylül ayına serin ve yağışlı bir giriş yaptı. Ancak ekinoksla birlikte hava koşullarında önemli bir değişim yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen sıcaklıkların yeniden yükseleceğini açıkladı.

Günlerdir devam eden yağışlı ve mevsim normallerinin altındaki sıcaklıkların yurdu terk etmesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, sıcaklıkların kademeli olarak artış göstereceğini belirtti.

Kuzey Afrika’dan gelecek sıcak havaların, özellikle hafta sonu yaz havasını hatırlatacağı öngörülüyor. Bazı bölgelerde sıcaklıkların 30 dereceyi aşacağı tahmin ediliyor.

Marmara’nın doğusu ve Karadeniz’in batısında sabah saatlerinde sisli bir hava hakim olurken, İstanbul’un Avrupa Yakası ve Doğu Karadeniz’de yağmur geçişleri görülebilir. Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 4 dereceye kadar yükselebileceği bildirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağını ve özellikle iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerine çıkacağını ifade etti. İstanbul, Ankara ve İzmir’de gelecek 3 gün boyunca yağış beklenmiyor.

İllere göre hava durumu ise şu şekilde:

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu; İstanbul’un Avrupa yakasında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
  • Ege: Parçalı ve az bulutlu.
  • Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu.
  • İç Anadolu: Parçalı bulutlu.
  • Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Bolu ve Karabük çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.
  • Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
  • Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu.
  • Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre, sonbahar havası kısa bir mola vererek sıcak günleri geri getiriyor.

KAYNAK: En Son Haber (ESH)

Yapılan Yorumlar