Adana’da TEKNOFEST için Kebapçılar Harekete Geçti

 Adana’da TEKNOFEST için Kebapçılar Harekete Geçti
Okunuyor Adana’da TEKNOFEST için Kebapçılar Harekete Geçti

Adana Havalimanı’nda 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek TEKNOFEST’e 1 milyon 500 binin üzerinde katılımcı bekleniyor. Bu yoğun ilgi, şehirdeki ve çevre illerdeki otellerin rezervasyonlarının dolmasına neden oldu. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, günlük 180 ton eti piyasaya sürmeye hazırlandıklarını açıkladı.

Adana’da ilk kez gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmasının yanı sıra, kent ekonomisine de can suyu sağlıyor. Kebapçılar, yerli ve yabancı turistler için tonlarca et tedarik etmeye başladı.

“Esnafımızın Yüzü Gülüyor”

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, “Şu an için 1 milyon 500 binin üzerinde katılımcı bekliyoruz, ama 2 milyona yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Mezbahalar aralıksız çalışıyor. Çevre illerden de canlı hayvan ve et tedarik ediyoruz. Adana’ya tüm misafirlerimizi bekliyoruz” dedi.

Kebapçıdan Elon Musk’a Davet

Kebapçı Mehmet Gemicioğlu, geçen yıl Elon Musk’ın TEKNOFEST’te yarışan takımları tebrik ettiğini hatırlatarak, “TEKNOFEST’e sadece restorancılar değil, tüm Adana olarak hazırız. Bu etkinlik Adana’ya yeni bir değer katacak. Gelen herkesi kucaklayacağız. Elon Musk’ı da Adana’ya davet ediyoruz, ‘ciğerimi ye’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Hediyelik eşya satan Nadir Yılmaz ise festival sayesinde işlerin hareketleneceğini umduklarını belirtti.

TEKNOFEST 2024 Detayları

‘Teknoloji Geliştiren ve Üreten Bir Türkiye’ hedefiyle düzenlenecek TEKNOFEST’te yarışmacılara toplamda 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Bu yıl 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 788 bin 161 takım ve 1 milyon 600 binden fazla yarışmacı katılacak.

KAYNAK: yenicaggazetesi (ESH)

Yapılan Yorumlar