Derin Mermerci’den Sokak Hayvanlarına Destek: “Katliama Son Verilmeli”

 Derin Mermerci’den Sokak Hayvanlarına Destek: “Katliama Son Verilmeli”
Okunuyor Derin Mermerci’den Sokak Hayvanlarına Destek: “Katliama Son Verilmeli”

 

DERİN MERMERCI’DEN SOKAK HAYVANLARINA SAHİPLENME ÇAĞRISI: “KATLIAMA SON VERİLMELİ”

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Derin Mermerci, Türkiye’de sokak hayvanlarının toplanmasına yönelik yeni yasaya sert tepki gösterdi. Mermerci, sahiplendiği cins köpekleriyle birlikte yatakta verdiği pozla bu durumu protesto etti. Ülkede sokak köpeklerinin saldırıları nedeniyle birçok insanın hayatını kaybetmesi, bu yasaya dair tartışmaları daha da alevlendirdi.

Son günlerde TBMM’de kabul edilen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile başıboş sokak köpeklerinin toplanarak bakımevlerine yerleştirilmesi ve kısırlaştırılması karara bağlandı. Bu uygulama, sorumluluğun belediyelere verilmesiyle bazı kesimlerden büyük tepki topladı.

Mermerci, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, “Sahiplenmeye devam edeceğiz” mesajını verdi. Paylaşımında, “Matilda resimde eksik çünkü ezilir diye özel yatağında, bir de 3 bacaklım yolda,” sözleriyle sahiplendiği köpeklerinin durumunu aktardı. Ayrıca, “Bu katliama bir son verilmeli,” diyerek yasayı eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Mermerci, “Siz sahiplenin dediniz başımız üstüne, ama sokak köpekleri toplanırken ki görüntüleri izlemenizi rica ediyorum,” dedi. Derin Mermerci, sokak hayvanları için toplumsal bilincin artırılması ve bu konuda mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Kaynak:En Son Haber

Yapılan Yorumlar