Alman Otomotiv Sektöründe Satışlar %4,7 D düştü

 Alman Otomotiv Sektöründe Satışlar %4,7 D düştü
Okunuyor Alman Otomotiv Sektöründe Satışlar %4,7 D düştü

Almanya’nın otomotiv sektöründe yılın ilk yarısında %4,7 oranında bir satış düşüşü yaşayarak 269,5 milyar euroya geriledi. Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, bu rakam, 2023’teki 282,6 milyar euroyla karşılaştırıldığında belirgin bir gerileme gösteriyor.

Otomotiv sektöründeki bu düşüş, tüm imalat sektörlerine de yansıdı. Karoser ve treyler gelirleri %11,6, motorlu taşıt parçaları gelirleri %5,4, motorlu taşıt üretim gelirleri ise %4,3 azaldı.

Yılın ilk yarısında otomotiv satışlarının yaklaşık %70’ini (190 milyar euro) ihracat oluşturdu ve Almanya, 1,7 milyon otomobil ihraç ederek 68,4 milyar euro gelir elde etti. Ancak elektrikli otomobil üretimi, geçen yılın aynı özelliklerine göre %2,5 azaldı.

Alman otomobil üreticileri, yüksek enerji maliyetleri, enflasyon ve artan rekabetle zorlanıyor. Volkswagen’in, maliyetleri azaltma önlemleri çerçevesi Almanya’da fabrika kapatma olasılığı, sektördeki sıkıntıların göz önüne serdi. Ayrıca Çinli otomobil üreticilerinin, düşük fiyatlı elektrikli otomobillerle pazarda giderek daha fazla yer kaplaması, “Çin Şoku” olarak seçilebilir bir durumu da beraberinde getiriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Yapılan Yorumlar