Bakan Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt’te Yatırım Temasları Gerçekleştiriyor

 Bakan Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt’te Yatırım Temasları Gerçekleştiriyor
Okunuyor Bakan Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt’te Yatırım Temasları Gerçekleştiriyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek’in Katar ve Kuveyt’e resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Şimşek, bu ziyaret çerçevesinde her iki ülkede yatırım alanında sorumlu bakanlarla görüşerek, yatırımcılarla da bir araya gelecek.

Türk ekonomi yönetimi, uluslararası düzeyde yatırım fırsatlarını artırmak için aktif bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Bu çerçevede, Körfez ülkeleriyle kurulan ticaret ve yatırım ilişkilerini pekiştirmek amacıyla Katar ve Kuveyt’te üst düzey temaslar gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bugün Katar’da temaslarda bulunacak olan Bakan Şimşek, ilk olarak başkent Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelecek. Daha sonra Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO’su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca, “Invest in Türkiye” programı kapsamında yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşacak.

Doha’daki görüşmelerinin ardından Bakan Şimşek, Kuveyt’e geçecek. Burada, Maliye Bakanı ve Ekonomi ile Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ile Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO’su Ganim Süleyman el-Guneyman ile de bir araya gelecek.

Kuveyt’teki yatırımcı toplantısının ardından Türkiye’ye dönecek olan Bakan Şimşek, daha önce yaptığı açıklamalarda, sıcak para için gidilmedik ülke bırakmayacaklarını belirtmişti. Görüşmelerde programın sonuçlarını ve gelecekteki stratejilerini yatırımcılar ve uluslararası kuruluşlarla paylaşacaklarını ifade eden Şimşek, Türkiye’nin güçlü ve dinamik ekonomisinin yatırım çekme potansiyelinin yüksek olduğunu vurguladı. Ayrıca, Uzak Doğu’ya da bir ziyaret planladıklarını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Yapılan Yorumlar