Zehir Tacirlerinin Yeni Hedefi: İlkokul Çağındaki Çocuklar

 Zehir Tacirlerinin Yeni Hedefi: İlkokul Çağındaki Çocuklar
Okunuyor Zehir Tacirlerinin Yeni Hedefi: İlkokul Çağındaki Çocuklar

Türkiye’de uyuşturucu üretimi ve satışının önlenememesi sonucunda, zehir tacirleri ilkokul çağındaki çocukları hedef almaya başladı. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte, okul çevrelerinde ‘torbacı’ olarak adlandırılan uyuşturucu satıcıları, çocuklara uyuşturucu karıştırılmış pervaneli şeker dağıtmaya başladığı bildirildi.

Durumun Ciddiyeti

  • Okul Çevresinde Tehdit: Emniyet birimleri, bu tehlikeye karşı hızlı bir şekilde okul yöneticileriyle iletişime geçerek velileri WhatsApp grupları aracılığıyla “içine uyuşturucu katılmış pervaneli şeker” konusunda uyarılarda bulundu.
  • Zehir Tacirlerine Karşı Operasyonlar: Emniyet birimleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarına devam etse de, tacirler her türlü yöntemi kullanarak zehirlerini topluma yaymaya devam ediyor.
  • Kan Donduran İddialar: Renkli pervaneli şekerlerin içinde uyuşturucu ve etken maddelerinin bulunduğu iddia ediliyor. Çocukları hedef alan çetelerin, okul önlerinde bedava pervaneli şeker dağıttığı belirtiliyor.

Okul Yöneticileri ve Veliler Birlikte Hareket Ediyor

  • Uyarı Mesajları: Okul yöneticileri, gelen uyarı mesajını velilerle paylaştı. Velilere gönderilen mesajda, “Pervaneli Şeker adı altında çocuklara bedava dağıtıldığı yönündeki teyitli bilgiye istinaden tüm velilerimizi uyaralım: içerisinde uyuşturucu ve türevleri etken maddeler var!” denildi.
  • Denetimlerin Sıkılaştırılması: Emniyet Çocuk Büro tarafından, okul çevresindeki denetimlerin artırıldığı ve okul önlerinde hiçbir satıcıya izin verilmediği belirtildi. Uzmanlar, anne ve babaların çocuklarını tanımadıkları kişilerden bir şey almamaları konusunda bilinçlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Bu durum, çocukların güvenliği açısından büyük bir tehdit oluşturarak aileleri endişelendirmekte. Yetkililerin bu sorunu acilen çözmeleri gerekmektedir.

 

 

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/

Yapılan Yorumlar