1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “21 Sene Önce Tesis Yoktu, İmkan Yoktu. Pek Çok Vilayetimizde Bir Futbol Topu Dahi Çok Değerliydi”

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “21 Sene Önce Tesis Yoktu, İmkan Yoktu. Pek Çok Vilayetimizde Bir Futbol Topu Dahi Çok Değerliydi”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçe sunumunda; “21 sene önce, pek çok alanda olduğu gibi sporda da büyük eksikleri olan bir ülkeydik. Tesis yoktu, imkan yoktu, sporcu yetiştirecek antrenör bulunmuyordu. Bırakın sahaları, kortları, pistleri, salonları, statları pek çok vilayetimizde bir futbol topu dahi çok değerliydi” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto Teşkilatı’nın 2021 yılı kesin hesap, 2023 yılı bütçesi ve Sayıştay raporları görüşülüyor.

Görüşmeler, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun sunumuyla başladı. Toplantıya 4 gençle birlikte katılan Kasapoğlu, bütçeyi gençlerle birlikte yaptığını söyledi. Kasapoğlu, sunumunda özetle şunları söyledi:

“9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte, kurumlar arası iş birlikleri hem nicelik, hem nitelik, hem de hız olarak olağanüstü seviyelere yükseldi. Sistemin sağladığı avantajları en iyi şekilde değerlendirerek, ortak hedefler doğrultusunda bir araya gelip hizmet üreten kurumlarımız; etkili ve çözüm odaklı bir irade mekanizması meydana getirdi. Karar alma süreçleri ve bürokrasi hızlandı. Kalite arttı. Hizmetlerin çıtası yükseldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz de bugüne kadar tüm paydaşlarımızla etkin iş birlikleri gerçekleştirdik. Politika ve çalışmalarda ortak aklın ışığında hareket ettik ve gençlerimize sunulan hizmet yelpazesini, istişare kültürünü ön plana alarak büyüttük.

“PEK ÇOK VİLAYETİMİZDE BİR FUTBOL DAHİ ÇOK DEĞERLİYDİ”

Geçtiğimiz 21 senede çok ciddi mesafeler kat ettik. Spor politikalarında, spor tesislerinde, sporcu yetiştirme sisteminde en modern, en kaliteli, en teknolojik altyapıyı meydana getirdik. 21 sene önce, pek çok alanda olduğu gibi sporda da büyük eksikleri olan bir ülkeydik. Tesis yoktu, imkan yoktu, sporcu yetiştirecek antrenör bulunmuyordu. Bırakın sahaları, kortları, pistleri, salonları, statları pek çok vilayetimizde bir futbol dahi çok değerliydi. Uluslararası başarı için sporcu çıkaramıyor, branşlarda ülkemizi temsil edecek sporcu bulamıyorduk. Bir zincirin halkaları gibi tüm reformları uç uca ekledik. Sabırla, dirayetle spor kültürümüzü inşa ettik.

“DÜNYADA 36 ÜLKENİN NÜFUSU İSE BİZİM YURT KAPASİTEMİZİN ALTINDA KALIYOR”

81 il 254 ilçede bir gurur abidesi gibi yükselen 800 öğrenci yurdumuzla, 850.000 yatak kapasitesiyle dünyanın en büyük, en kapsayıcı yurt hizmetini gençlerimize sunuyoruz. Bu ölçekte bir hizmet, dünyanın hiçbir yerinde bulunmuyor. Bize en yakın Avrupa ülkesinde, bizimkinin ancak yarısı kadar bir yurt kapasitesi var. Dünyada 36 ülkenin nüfusu ise bizim yurt kapasitemizin altında kalıyor.

Yurtlarımız gençlerimize barınma imkanı sağlamanın yanında, zor günlerde tüm vatandaşlarımız için birer çatı, güvenli birer liman oldu. Pandemi döneminde karantina uygulamalarında, sel, deprem, yangın gibi doğal afetlerde acil toplanma ve barınma mekanları olarak bu mekanlar aktif olarak kullanıldı. 2002’de yalnız 190 adet ve 182 bin kapasiteye sahip yurtları, 21 senede sadece büyütmekle kalmadık, aynı zamanda eski yurtları yıkarak tamamını modernize ettik. Yurtlarımıza tam donanımlı bir yaşam merkezi olma vasfı kazandırdık. Yurtlarda ücretsiz internet, güvenlik, temizlik, eğitim ve atölye çalışmaları gibi imkanları gençlerimize sunuyoruz. Düzenli aralıklarla sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, uyum programları, çeşitli kamp programları ve psikososyal destek çalışmaları yürütüyoruz. Biliyorsunuz bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın 105 yeni yurt binasını ve 223 bin yeni kapasiteyi hizmete almasıyla, rekor bir yurt yerleştirme performansına imza attık.

Şimdi kısaca sizlere yurt yerleştirme süreci hakkında bilgi vermek istiyorum. Öncelikle, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm çalışmalarımızı veri odaklı bir yaklaşımla, sistematik bir şekilde ele alıp, oluşturduğumuz yol haritası ışığında ilerletiyoruz. Yurtlar sürecini de analiz, planlama ve uygulama olmak üzere, 3 temel başlıkta yönetiyoruz. Uygulama aşamasına geçtiğimizde ise yurt yerleştirmelerimizi ‘Fazlara’ ayırıyor ve 4 adet Faz dönemi içerisinde süreci noktalıyoruz. Yerleştirme süreçlerimizin tamamını Ankara ve İstanbul’da hizmete açtığımız Yurt Koordinasyon Merkezlerimizde yürütüyoruz.

“YÜZDE 80’LİK REKOR TALEP KARŞILAMA ORANI PERFORMANSINA İMZA ATTIK”

Eylül başı ilan ettiğimiz ilk faz, ilk yerleştirmelerde, yüzde 80’lik rekor bir talep karşılama oranı performansına imza attık. Eylül ayı sonu ilan ettiğimiz ikinci fazda ise talep karşılama oranını yüzde 92’ye yükselterek eylül ayı rekorunu tazeledik. Bugün de sizinle, 3. faz neticesinde, talep karşılama oranımızın yüzde 97’ye yükseldiğini gururla, mutlulukla paylaşmak istiyorum. Bu başarı devletimizin gücünün, kudretinin ve gençlerine verdiği önemin en açık ispatıdır.”

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “21 Sene Önce Tesis Yoktu, İmkan Yoktu. Pek Çok Vilayetimizde Bir Futbol Topu Dahi Çok Değerliydi”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

SÜRELİ HABER ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin