KOMŞUSUNU TAŞLA ÖLDÜRÜP KAYALIKLARDAN ATTI, CEZASI BELLİ OLDU

 KOMŞUSUNU TAŞLA ÖLDÜRÜP KAYALIKLARDAN ATTI, CEZASI BELLİ OLDU
Okunuyor KOMŞUSUNU TAŞLA ÖLDÜRÜP KAYALIKLARDAN ATTI, CEZASI BELLİ OLDU

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Z.E. (36) tutuklu bulunduğu ceza konutundan Sesli ve İmajlı Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, sanık avukatı da duruşmada hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı tutuklu sanık Z.E. hakkında bir evvelki duruşma verdiği mütalaayı tekrar ederek, sanığın ‘tasarlayarak öldürme’ cürmünden cezalandırılmasını istedi. Duruşmada kelam verilen sanık Z.E., “Mütalaayı kabul etmiyorum. Ben 6 aydır Türkiye’de yaşıyorum. Tamim Mirzai bana bıçak çekince kendimi korumak için elime taş aldım. Olay bu biçimde oldu. Ben mahkeme heyetinden beraatımı talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Z.E.’ye ‘kasten öldürme’ kabahatinden müebbet mahpus cezası verdi. Heyet sanığın duruşmadaki uygun halini göz önünde bulundurarak sanığın cezasını 25 yıla indirdi. Tutuklu sanık Z.E.’nin tutukluluk halini devamına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Edinilen bilgiye nazaran, Melikgazi ilçesine bağlı Karacaoğlu Mahallesi Morkaya Sokak üzerinde meydana gelen olayda yabancı asıllı Z. E. (36), argümana nazaran eşine sarkıntılık yapan Tamim Mirzai (22) ile karşılaştı. Mirzai’nin başına taşla vurarak öldüren şahıs, yaklaşık 5 metrelik kayalıklardan aşağı attı. Mirzai’nin öldüğünü anlayan Z.E., daha sonra ceset görülmesin üzerini taşla örttükten sonra ağabeyinin meskenine gitti. Görgü şahitlerinin ihbarı üzerine olay yerinde inceleme yapan gruplar, Mirzai’nin cesedi ile karşılaştı.

Etrafta geniş çapta çalışma başlatan takımlar, kuşkulu Z. E.’yi ağabeyinin konutunda kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Mirzai’nin cenazesi de, olay yerinde yapılan incelemenin akabinde hastane morguna kaldırıldı. Gözaltına alınan Z. E. ise emniyete götürüldü. Emniyetteki süreçleri biten zanlı Z.E. adliyeye sevk edilirken, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna götürüldü. (İHA)

Yapılan Yorumlar